

SPECIALTY SCORE: 87
Cytrusowy twist. Tak można opisać kawę, którą oferuje Andres Burga, niezależny producent z północnego Peru. Farmę porastają drzewka Caturra i Catuai, których owoce zbierane są samodzielnie i z ogromną starannością przez samego Andresa.
Cytrusowy twist. Tak można opisać kawę, którą oferuje Andres Burga, niezależny producent z północnego Peru. Farmę porastają drzewka Caturra i Catuai, których owoce zbierane są samodzielnie i z ogromną starannością przez samego Andresa. 24godzinna fermentacja, której poddawana jest kawa, uwalnia tropikalny i owocowy posmak. W swojej filiżance odkryjesz nuty cytrusowej pomarańczy, tańczącej ze słodką i orzeźwiającą marakują. Całość dopełnia delikatny posmak chmielu, tworząc spójną całość i eksplozję świeżych smaków.
Rekomendujemy przygotowywanie tej kawy metodami przelewowymi, takimi jak drip lub chemex.